Newsflash
Știri

Sesiuni de instruire a medicilor și asistenților medicali școlari în primul ajutor

de Dorina Novac - ian. 27 2023
Sesiuni de instruire a medicilor și asistenților medicali școlari în primul ajutor

ASSMB și DSU continuă și în acest an sesiunile de instruire a medicilor și asistenților medicali școlari în folosirea tehnicilor de prim ajutor.

Prima sesiune din acest an de instruire a personalului medical din școli și licee în tehnici de prim ajutor a avut loc joi, 26 ianuarie, la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).  

cursuri asistenti

Ca de obicei, prezentarea fost susținută de dr. Alin Popa, șef Serviciu Formare în Medicină de Urgență, Prim Ajutor Calificat și Medicină la Dezastre în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și: Elevii din București, instruiți să acorde primul ajutor

„Medicii și asistenții medicali și-au împrospătat astfel cunoștințele în ceea ce privește primul ajutor și au exersat și practic tehnicile de acordare a acestuia, inclusiv modul în care trebuie să acționeze în diferite tipuri de situații. A fost subliniat faptul că viteza de reacție este, de cele mai multe ori, esențială, dar și pregătirea medicală prealabilă joacă în rol important în situații-limită, atunci când poate fi în joc viața copiilor sau tinerilor alături de care se află zilnic personalul din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB”, se arată într-un comunicat.

Au fost exersate tehnicile de acordare a primului ajutor specifice în cazuri de traumatisme, anafilaxie, epilepsie și stop cardio-respirator.

Sesiunile de instruire pentru cadrele medicale din cabinetele școlare au început la jumătatea anului trecut și vor continua și în acest an, astfel încât toți cei aproape 1.000 de medici și asistenți medicali din școlile, liceele și universitățile de stat din Municipiul București să fie cuprinși în cadrul proiectului inițiat în comun de ASSMB și DSU.

În cadrul parteneriatului încheiat pentru o perioadă de 5 ani între ASSMB și DSU, specialiștii în acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență au realizat până acum mai multe prezentări teoretice și practice și pentru elevii din școlile și liceele din Capitală, în cadrul programului „Primul ajutor în școli”.

„Scopul acestor cursuri, care vor continua și pe parcursul acestui an, care se bucură de mare succes, este acela de a oferi elevilor informațiile corecte și utile care îi pot ajuta să acorde prompt și eficient primul ajutor în diverse situații cu care se pot întâlni la școală, pe stradă sau acasă. Până acum, au fost instruiți în tehnici de prim ajutor aproximativ 150 de elevi și cadre didactice din școlile și liceele din Capitală”, se mai arată în comunicat.

De asemnea, bucureștenii interesați de tehnicile de acordare a primului ajutor beneficiază, la rândul lor, de programul „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența!”, la sesiunile de instruire organizate în baza unei simple înscrieri prealabile, participând deja, până acum, peste 100 de persoane.

Întreaga logistică și toate materialele necesare derulării sesiunilor de instruire sunt asigurate integral de DSU și ASSMB.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe