Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMFCD a marcat Săptămâna Mondială a Spațiului printr-o conferință specială

de Florentina Ionescu - nov. 6 2023
UMFCD a marcat Săptămâna Mondială a Spațiului printr-o conferință specială

Cu prilejul celebrării Săptămânii Mondiale a Spațiului, un eveniment emblematic a avut loc în incinta Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, mai exact în Amfiteatrul dedicat ilustrului George Emil Palade.

În acest amfiteatru, pentru prima dată, s-a desfășurat Conferința cu tema „Health and Space” – o inițiativă inovatoare pusă în scenă de entuziaștii membri ai Nucleului de Medicină Spațială, aparținând Centrului de inovație și e-Health, se arată într-un comunicat al UMFCD. â

Evenimentul, încărcat de semnificație și de progresele tehnologice actuale, a fost realizat cu sprijinul necondiționat al UMF „Carol Davila” și în parteneriat strategic cu Societatea Studenților în Medicină din București. 

Progrese înregistrate în ultimul an 

Conferința a reușit să pună în lumină, prin intermediul studenților pionieri (Geani Teodorescu, George Temeș, Tudor Teodorescu și Alfred Stoica), munca remarcabilă și progresul înregistrat în ultimele 12 luni în ceea ce privește influențele microgravitației asupra fiziologiei umane în spațiu. Sub îndrumarea prof. dr. Raluca Papacocea, discuțiile s-au axat pe descoperirile cheie și pe cele mai semnificative schimbări fiziologice întâlnite la astronauți în timpul misiunilor spațiale.

Evenimentul „Health and Space” nu a fost doar o conferință, ci o veritabilă fereastră deschisă către universul medicinei spațiale, promovând schimbul de idei și îmbogățirea cunoștințelor în domeniu, au subliniat organizatorii. 

Într-un format adaptat circumstanțelor  actuale, specialiști de renume din comunitatea internațională și-au adus contribuția în mod virtual la această conferință. Prof. dr. Thais Russomano, CEO al InnovaSpace, și dr. Ovidiu Florică s-au conectat prin intermediul platformei Zoom. Cei doi s-au angajat într-un dialog productiv și au răspuns la întrebările colegilor prezenți în amfiteatrul dedicat ilustrului George Emil Palade.


Notă autor:

Sursa foto: https://cieh.umfcd.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe