Newsflash
ACTUALITATE Știri

Studenții mediciniști au aflat mai multe despre medicina spațială, în cadrul unui congres

de Florentina Ionescu - dec. 11 2023
Studenții mediciniști au aflat mai multe despre medicina spațială, în cadrul unui congres

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București vine cu noutăți despre nucleul său dedicat medicinei spațiale.

A șaptea ediție a International Medical Students’ Congress of Bucharest (IMSCB) a avut loc în perioada 6-10 decembrie a.c. Cu această ocazie, studenții mediciniști au putut afla mai multe despre ce înseamnă medicina spațială, prin intermediul CieH-UMFCD. 

„Nucleul nostru dedicat Medicinii Spațiale a fost mândru să facă parte din a șaptea ediție IMSCB (International Medical Students’ Congress of Bucharest), unde am prezentat activitatea noastră de cercetare și perspectivele fascinante pentru viitorul acestui domeniu. În cadrul Science Fair-ului (târgului de științe – n.red.), am oferit participanților oportunitatea de a explora lumea captivantă a medicinii spațiale. Prezentările rezultatelor obținute în cercetarea desfășurată în ultimii ani au atras atenția asupra oportunităților de cercetare oferite studenților pasionați de medicină”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Centrului de Inovație și e-Health.

Prin intermediul a două stații de realitate virtuală (VR), reprezentanții nucleului de Medicină Spațială au transpus experiența vieții unui astronaut în diverse misiuni spațiale și în stația spațială, captivând și educând participanții de la IMSCB asupra provocărilor și oportunităților unui astfel de mediu. 

„Doritorii au fost evaluați ca reacție prin măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace și au aflat din propria experiență dacă pot sau nu să fie candidați pentru o poziție de medic-astronaut. Realizarea acestei incursiuni a fost posibilă prin efortul unei echipe interdisciplinare, formate din studenții Geani Teodorescu, Tudor Teodorescu, George Temes, dr. George Petrescu și dr. Marius Zaharia”, au explicat reprezentanții CieH. 

Pentru mai multe detalii despre prezentările CieH și pentru a afla noutățile și viitoarele evenimente, vizitați pagina a Centrul de Inovație și e-Health (CieH-UMFCD): cieh.umfcd.ro.

„Suntem încântați de implicarea activă a studenților și de interesul lor pentru cercetarea și inovația în medicina spațială. Prezentarea noastră a deschis noi orizonturi în ceea ce privește explorarea spațiului și a generat curiozitate și dorința de a contribui la avansarea acestui domeniu. Ne bucurăm că am putut împărtăși pasiunea noastră pentru explorarea spațiului și că am putut inspira și atrage alți entuziaști în această călătorie captivantă”, se mai arată în postare. 

Mai multe imagini, aici: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe