Newsflash
ACTUALITATE EDUCAȚIE Știri

Workshop de comunicare medicală pentru studenții UMF „Carol Davila” - Unde vă puteți înscrie

de Florentina Ionescu - oct. 23 2023
Workshop de comunicare medicală pentru studenții UMF „Carol Davila” - Unde vă puteți înscrie

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” București anunță că au început înscrierile workshop comunicare medicală, care se adresează studenților.

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMFCD, împreună cu Universitatea din București, îi invită pe studenți să participe la workshopul „Vorbele și gesturile care tratează, indiferent de diagnostic”. 

Comunicarea medicală este esențială în mediul academic și social. Din acest motiv, drd. Ioana Răduca va răspunde la o serie de întrebări fundamentale din această arie precum: 

1. Comunicarea medic – pacient: De ce e necesară? De ce instrumente are medicul nevoie ca să folosească interacțiunea cu pacientul în scop benefic, nu ca să-și complice viața? (tips&tricks - studiu de caz și exerciții practice) 

2. Comunicarea în mediul virtual: Ar trebui ca medicul să fie creator de conținut sau spectator pasiv în Social Media? Ce poate face și ce NU trebuie să facă un doctor pe rețelele de socializare? (discuție deschisă – exemple concrete din spațiul online) 

3. Comunicarea cu presa: Dușmanul sau prietenul medicului? Cum interacționează un medic cu presa? Ce informații medicale sunt știri? Cum gestionez presa negativă? (discuție deschisă – analiză exemple concrete din istoria recentă pe această temă). 

Ioana Răduca este licențiată în Jurnalism și a promovat Masterul de Filosofie în Științe Cognitive în cadrul Universității din București. Are 20 de ani de experiență în domeniul comunicării, iar timp de mai bine de 18 ani a lucrat ca reporter specializat în probleme de sănătate, prezentator, redactor, redactor șef și a coordonat campanii jurnalistice cu premii internaționale. În ultimii patru ani a lucrat ca expert în comunicare, se arată pe o rețea socială. 

Detaliile logistice ale workshop-ului sunt:

Data: Vineri, 27 Octombrie 2023

Ora: 16:00 - 20:00

Unde: Sală Conferințe, Centrul de inovație și e-Health, Strada Pitar Moș 20, Parter București.

Linkul înscriere: https://forms.gle/xbsCPLYHo4cucQyb6.

Numărul participanților este limitat la 25 de locuri, iar cei care se vor înscrie până la epuizarea locurilor vor fi cei acceptați.

Contact: Stud. Mounzer Boustani, asistent Integrări Umaniste; Dr. drd. Gabriela Florea, coordonator Integrări Umaniste; Email: medhum@umfcd.ro; tel: 0725359175. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe