Newsflash
ACTUALITATE Știri

50 de copii cu boli rare, beneficiari ai proiectului „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare”

de Florentina Ionescu - aug. 22 2023
50 de copii cu boli rare, beneficiari ai proiectului „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare”

Proiectul „IntegRaRe pas cu pas prin joc și culoare” a fost sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2022.

Dorica Dan, președintele Asociației Prader Willi din România (APWR), și Darkó Hortensia-Emese, coordonator de proiect, spun despre acesta că: 

„ne-a oferit oportunitatea să descoperim și să explorăm puterea emoțiilor, să dăruim bucurie și compasiune, să conștientizăm cum să contribuim în a construi o lume mai bună, să cuantificăm altfel progresul și pașii mici”. 

Finanțarea a fost în valoare de 25.000 de lei, sumă prin care s-au acoperit cheltuielile din proiect, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Îmbunătățirea calității vieții micilor pacienți 

Prin scopul proiectului, inițiatorii au urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor cu boli rare și cu tulburări din spectrul autismului, prin activități terapeutice și de suport emoțional destinate lor și părințiilor acestora. 

Astfel, 50 de copii diagnosticați cu diferite afecțiuni au fost ghidați pas cu pas în procesul de învățare și în explorarea de noi activități. Art-terapia, jocul, dansul, activitățile de stimulare cognitivă au ajutat copiii să deprindă noi cunoștințe și abilități, potrivit aceluiași comunicat. 

Activități educative și nu numai 

Proiectul s-a desfășurat în perioada ianuarie – august 2023 și a constat în activități educative și de joc atât individual, cât și de grup, activități de socializare, activități de art-terapie, meloterapie, clubul magic de lectură, informare și consiliere pentru părinți, sesiuni online de ateliere de art-terapie, consiliere socială și de psihonutriție, mișcare și dans.

Aceste activități au oferit copiilor ocazia să pășească pe drumul cunoașterii, micuții au fost încurajați să își comunice emoțiile, trăirile și gândurile. Jocul a devenit liantul prin care copiii au făcut pași timizi unul spre celălalt, descoperind astfel secretul prieteniei, au mai subliniat Dorica Dan (președinte APWR) și Darkó Hortensia-Emese (coordonator de proiect). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe