Newsflash
ACTUALITATE Știri

Admitere UMF București (licență): numărul de locuri la cele patru facultăţi

de Florentina Ionescu - iul. 4 2023
Admitere UMF București (licență): numărul de locuri la cele patru facultăţi

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” – UMFCD din București a publicat recent Regulamentul propriu privind concursul de admitere pentru anul Universitar 2023-2024.

În regulament, candidații vor găsi informații despre calendarul de înscriere, taxa de participare pentru toate facultățile și specializările, documentele obligatorii pentru înscriere, precum și numărul de locuri pentru cele patru facultăţi ale UMFCD aprobat în ședința Senatului Universitar din 28 iunie 2023.

În UMFCD, pentru ciclul de studii universitare de licență, admiterea se organizează pe domenii de licență la următoarele specializări: 

Specializări cu reglementare sectorială în Uniunea Europeană:

  • Medicină (durata de studii 6 ani) 
  • Medicină Dentară (durata de studii 6 ani) 
  • Farmacie (durata de studii 5 ani) 
  • FMAM (durata de studii 4 ani) 

Specializări cu reglementare generală în UE (durata de studii 3 ani): 

  • Balneofiziokinetoterapie şi recuperare 
  • Tehnică Dentară 

Data concursului de admitere 

Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2023–2024 pe domenii de studii va avea loc în aceeași zi pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București. 

Data concursului de admitere este 23 iulie 2023 pentru toate cele patru facultăți, se arată pe site-ul instituției. 

Înscrierea se face online 

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2023 se va face exclusiv online, pe platforma dedicată concursului de admitere, ce poate fi accesată la adresa www.adm.umfcd.ro.

Taxa de înscriere 

Taxa de înscriere este de 400 lei pentru toate facultăţile şi specializările; 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare. În cazul retragerii din concurs înaintea desfaşurării probelor, va fi returnată doar taxa de participare. 

Cifra de școlarizare 

Numărul de locuri pentru cele patru facultăţi ale UMF „Carol Davila”, aprobat în ședința Senatului Universitar din 28 iunie 2023, pe următoarele specializări este prezentat în tabelul de mai jos: 

Sursa: umfcd.ro

Astfel, la specializarea Medicină sunt 735 locuri finanțate de la buget și 250 de locuri cu taxă;

La specializarea Stomatologie sunt 201 locuri la buget și 100 de locuri cu taxă; la specializarea Farmacie sunt disponibile 119 locuri la buget și 20 de locuri cu taxă; 

La Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) sunt disponibile locuri în funcție de specializare: 

  • Asistență medicală generală (90 de locuri la buget și 3 locuri cu taxă);
  • Moașe (14 locuri la buget, 1 loc cu taxă); 
  • Balneofiziokinetoterapie (43 de locuri la buget, 3 locuri cu taxă); 
  • Tehnică dentară (43 de locuri la buget, 3 locuri cu taxă). 

Total la toate cele patru facultăți: 1245 de locuri la buget, 380 de locuri cu taxă. 

În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din Ministerul Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar, cifra de şcolarizare în anul universitar 2023-2024 va fi comunicată în urma aprobării de către Ministerul Apărării Naționale. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile UMFCD. 

Taxa de studii  

Taxa de studii anuală stabilită de Senatul universitar pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2023–2024 va fi platită în trei tranşe (prima tranşă - 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe