Newsflash
ACTUALITATE Știri

Dr. Adrian Copcea: medicamentul Ozempic va fi retras din România

de Florentina Ionescu - iun. 12 2024
Dr. Adrian Copcea: medicamentul Ozempic va fi retras din România

Medicul diabetolog Adrian Copcea spune că a aflat că medicamentul Ozempic se va retrage din România. Din acest motiv, medicii vor fi nevoiți să modifice schemele de tratament la unii pacienți.

Medicamentul Ozempic nu se va mai importa deloc, în România, nici pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2, care îl primeau pe reţeta gratuită, nici pentru persoanele fără diabet care îl luau pentru slăbit, a scris ieri medicul Adrian Copcea pe pagina sa oficială de Facebook. Ozempic „va fi delistat, va ieşi de pe orice fel de listă de medicamente, nu va mai fi în nicio farmacie în niciun fel începând cu această vară”, a subliniat acesta. 

Medicii vor fi nevoiți să schimbe schemele de tratament 

„Din păcate noi, medicii diabetologi care avem pacienţi pe Ozempic, vom fi nevoiţi să schimbăm schemele de tratament ale pacienţilor. Nu ţine de faptul că unii şi-l cumpărau pentru slăbit, am şi explicat în nenumărate rânduri că asta este o problemă minoră în raport cu cererea pentru diabetici, şi asta nu doar în România ci pe plan mondial. Explicaţia e capacitatea de producţie care n-a putut ţine pasul cu volumul de prescripţie, dar suplimentar pentru delistarea din România înţeleg că e şi o problemă de costuri, care depăşeşte cadrul acestei pagini, sunt politici complicate la nivel mondial”, a punctat dr. Adrian Copcea pe Facebook. 

El a mai spus că această problemă nu este problema sa ca medic prescriptor, ci este o problemă de politici publice: „dar ca medic voi avea şi eu ca şi toţi ceilalţi problema suplimentară de a interveni pe schema de tratament a pacienţilor, iar acum că vorbim de o retragere, pot mărturisi cumva postum că efectele pe diabet (de tip 2 – n.red.) ale acestui medicament au fost, per total, extrem de bune.” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe