Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Recomandări pentru prevenirea bolilor infecțioase în sezonul cald

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 4 iulie 2022, ora 12:54

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a transmis câteva sfaturi privind bolile infecțioase în perioada verii. Aceste recomandări au fost formulate de dr. Mitrescu Sorina Georgiana.

Dr. Mitrescu Sorina Georgiana, medic specialist boli infecțioase, a început activitatea în cadrul Spitalului Militar Timișoara în perioada pandemiei de COVID-19, contribuind la asigurarea asistenței medicale pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 la Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament. 

boala Lyme

Aceasta oferă câteva sfaturi privind bolile infecțioase specifice acestei perioade, pentru a putea preveni eventualele probleme, se arată pe pagina oficială a Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale. 

„În funcție de calea de transmitere, există cele cu cale de transmitere digestivă, cum ar fi toxiinfecțiile alimentare, acestea fiind de departe cele mai frecvente, în special în rândul copiilor, Hepatita A sau «boala mainilor murdare», și cele cu cale de transmitere cutanată cum ar fi: mușcătura de căpușa poate transmite Borrelia Burgdoferi ce duce la afecțiunea numită boala Lyme sau «boala cu o mie de fețe»; mușcătura de țânțar transmite virusul West Nile ce duce la afecțiuni grave cum sunt meningita, encefalita; scăldatul în iazuri sau locuri necontrolate epidemiologic poate duce la o afecțiune extrem de gravă cu potențial letal numită Leptospiroză. Toxiinfecțiile alimentare pot surveni prin ingestia de alimente contaminate: lapte, produse din lapte, inclusiv înghețata, produse din carne depozitate, preparate necorespunzător, prin consum de apa contaminată se transmite virusul hepatic A, enterovirusuri”, a detaliat medicul infecționist.

doctor Mitrescu Sorina Georgiana

Recomandări pentru prevenirea bolilor infecțioase în sezonul cald formulate de dr. Mitrescu Sorina Georgiana (foto):

- spălarea mainilor cu apă și săpun înainte de masă este esențială.

- spălatul foarte bine al fructelor și legumelor înainte de consum.

- nu lăsați alimente ușor perisabile la căldură, iar la cel mai mic semn de schimbare (gust,miros) aruncați produsul.

- atenție privind locurile din care bem apă sau facem baie. 

- vestimentație adecvată, folosirea spray-urilor, controlul minuțios al tegumentelor după ieșirea în natură pentru prevenirea mușcăturilor de insecte.

Etichete: Boli infecțioase boli infectioase hepatita a capusa bacteria Borrelia boala Lyme virusul West Nile meningita encefalita

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC