Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Angajament pentru promovarea asistenţilor și moașelor

Viața Medicală
Roxana HAINAGIU vineri, 5 august 2022

OAMGMAMR și Consiliul Iordanian al Asistenţilor Medicali au semnat „Declaraţia de Cooperare întărită în domeniul profesiilor de asistent medical și moașă”

declaratie Iordania

Semnarea documentului a avut loc cu ocazia Conferinţei aniversare la nivel înalt „O privire în urmă pentru a conduce înainte Trasarea unor noi căi către excelenţă pentru profesiile de asistent și moașă”. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Președintelui României, la data de 19 iulie 2022. Părţile au reconfirmat angajamentul pentru dezvoltarea și promovarea profesiilor de asistent și moașă, acţionând în conformitate cu prevederile „Memorandumului de înţelegere dintre Consiliul Iordanian de Asistenţă Medicală și Ordinul Naţional al Asistenţilor Medicali și Moașelor din România în profesiile de asistent și moașe”, semnat la data de 18 mai 2017, în Sibiu.

Priorităţi reiterate

Declaraţia subliniază importanţa tot mai mare a investiţiilor în asistente și moașe pentru a sprijini consolidarea sistemelor de sănătate reziliente. Totodată, recunoaște importanţa angajamentului politic la nivel înalt pentru implementarea cu succes a principalelor obiective ale acoperirii universale a sănătăţii și a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Părţile se angajează să consolideze și să promoveze colaborarea dintre ţările lor în domeniile de competenţă cu accent pe reabilitare, îngrijire a cancerului, paliaţie, asistenţă medicală de urgenţă, dar și în alte domenii, așa cum sunt subliniate în mandatele celor două organizaţii.

Cooperarea se va încadra în domeniul formării clinice a asistentelor și moașelor. Pe lângă iniţierea cercetării comune, se vor promova schimburile de experienţă, stagiile de instruire pe termen scurt, vizitele de experţi pentru împărtășire de bune practici, dar și programe de dezvoltare profesională comună. Părţile au în vedere și organizarea unei Conferinţe comune de nivel înalt în Regatul Hașemit al Iordaniei în 2023.

Etichete: OAMGMAMR Declaratia de Cooperare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC