Newsflash
OPINII

Angajament pentru promovarea asistenţilor și moașelor

de Roxana HAINAGIU - aug. 5 2022
Angajament pentru promovarea asistenţilor și moașelor

OAMGMAMR și Consiliul Iordanian al Asistenţilor Medicali au semnat „Declaraţia de Cooperare întărită în domeniul profesiilor de asistent medical și moașă”

declaratie Iordania

Semnarea documentului a avut loc cu ocazia Conferinţei aniversare la nivel înalt „O privire în urmă pentru a conduce înainte Trasarea unor noi căi către excelenţă pentru profesiile de asistent și moașă”. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Președintelui României, la data de 19 iulie 2022. Părţile au reconfirmat angajamentul pentru dezvoltarea și promovarea profesiilor de asistent și moașă, acţionând în conformitate cu prevederile „Memorandumului de înţelegere dintre Consiliul Iordanian de Asistenţă Medicală și Ordinul Naţional al Asistenţilor Medicali și Moașelor din România în profesiile de asistent și moașe”, semnat la data de 18 mai 2017, în Sibiu.

Priorităţi reiterate

Declaraţia subliniază importanţa tot mai mare a investiţiilor în asistente și moașe pentru a sprijini consolidarea sistemelor de sănătate reziliente. Totodată, recunoaște importanţa angajamentului politic la nivel înalt pentru implementarea cu succes a principalelor obiective ale acoperirii universale a sănătăţii și a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Părţile se angajează să consolideze și să promoveze colaborarea dintre ţările lor în domeniile de competenţă cu accent pe reabilitare, îngrijire a cancerului, paliaţie, asistenţă medicală de urgenţă, dar și în alte domenii, așa cum sunt subliniate în mandatele celor două organizaţii.

Cooperarea se va încadra în domeniul formării clinice a asistentelor și moașelor. Pe lângă iniţierea cercetării comune, se vor promova schimburile de experienţă, stagiile de instruire pe termen scurt, vizitele de experţi pentru împărtășire de bune practici, dar și programe de dezvoltare profesională comună. Părţile au în vedere și organizarea unei Conferinţe comune de nivel înalt în Regatul Hașemit al Iordaniei în 2023.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe