Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un nou spital va fi construit la Tecuci

de Magdalena Tănăsescu - iun. 5 2024
Un nou spital va fi construit la Tecuci

În municipiul Tecuci va fi ridicat un nou spital, investiția în valoare de peste 39 de milioane de euro fiind suportată de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, din fonduri proprii.

Potrivit unui comunicat remis de instituţia administrativă, lucrările la noul obiectiv au început deja.

„Au început lucrările la noul spital de la Tecuci. Este vorba despre o clădire construită de la zero, de peste 10.000 de mp suprafaţă desfăşurată. Valoarea totală a investiţiei este de 192.252.467 de lei (39 de milioane de euro), fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi”, se arată în comunicatul de presă preluat de Agerpres.
 

Clădirea principală a Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci are peste 120 de ani vechime, saloane au 6-8 paturi, imobilul nu are subsol şi nu mai corespunde normelor tehnice şi sanitare actuale.

„Este o investiţie istorică pentru Tecuci şi nu numai. Practic, salvăm sistemul de sănătate al tecucenilor, unul care funcţionează în clădiri vechi de peste 100 de ani. De aceea am decis să construim un spital nou şi modern, fără saloane aglomerate, cu săli moderne de operaţie şi aparatură medicală de ultimă generaţie, de la RMN şi echipamente de radiologie la un nou computer tomograf”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noua clădire va avea 107 paturi, din care 10 pentru secţia ATI. Saloanele vor avea câte două paturi şi toaletă proprie, iar pe fiecare etaj va exista şi câte o rezervă cu un singur pat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe