Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. E nevoie de test PCR negativ

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 5 februarie 2021, ora 10:48

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat pe 4 februarie noua listă cu țări, zone și teritorii de risc epidemiologic pentru care se instituie carantină asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

hotararea nr. 6

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă și obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările, zonele, teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

V-ar putea interesa și:. Persoanele care nu sunt obligate să prezinte test negativ de COVID la intrarea în România

pagina 1 anexa la hotararea cnsu nr 6

Astfel, prin acest document se aprobă lista țărilor, zonelor, teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Puteți consulta lista mai jos.

Hotărârea prevede ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările, zonele, teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute în listă au obligația de a prezenta certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Măsurile acestea intră în vigoare începând cu data 12 februarie 2021, de la ora 00.00, se arată în Hotărârea nr. 7, aprobată tot aseară.

pagina 2 anexa la hotararea cnsu nr 6

Etichete: CNSU hotarare lista zonelor de risc lista galbena zone de risc epidemiologic risc epidemiologic test PCR Real Time PCR Real Time PCR test negativ covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC