Newsflash
Știri

Germania a actualizat lista zonelor de risc din România: București și alte 10 județe

de Florentina Ionescu - aug. 13 2020
Germania a actualizat lista zonelor de risc din România: București și alte 10 județe

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile germane anunță că au extins lista „zonelor de risc“ stabilită în ceea ce privește țara noastră.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cursul serii de 12 august, autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a actualizării, municipiul București, alături de alte zece județe din România (Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea) au fost adăugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august 2020, se arată într-un comunicat al MAE.

germania lista zone de risc covid din romania actualizare

Ce județe se mai află pe lista zonelor de risc

MAE reamintește că șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020. Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc pentru autoritățile germane.

Condiție: test COVID-19 negativ

Conform informațiilor comunicate de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză). 

Sau, alternativ, persoanele care intră în Germania trebuie să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Ce trebuie să știe cei care tranzitează Germania

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate, precizează MAE. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare fizică, igienă, mască). 

Sunt permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite. Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe