Newsflash
Industria farmaceutică

Roche lucrează la un nou test de detectare a anticorpilor anti SARS-CoV-2

de Dr. Laura Davidescu - apr. 18 2020
Roche lucrează la un nou test de detectare a anticorpilor anti SARS-CoV-2

Noul test, anunțat de compania elvețiană pe 17 aprilie, ar putea fi disponibil în luna mai și ar fi util în depistarea pacienților asimptomatici și a celor care au făcut deja infecția.

Noul test dezvoltat de către compania Roche poartă numele Elecsys® și va fi capabil să detecteze anticorpii anti-SARS-CoV-2 la persoanele care au fost expuse virusului care cauzează boala COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al companiei, dat publicității ieri.

Testul va fi util mai ales în cazul persoanelor asimptomatice, dar care ar putea fi purtătoare ale virusului. El va putea fi folosit ca test de screening la cei aflați în grupuri de risc – personal sanitar sau lucrători din industria alimentară, persoane care e posibil să fi dezvoltat deja imunitate și astfel să poată reveni la lucru, grăbind revenirea economiei.

„După lansarea testului PCR de la mijlocul lunii martie, pentru a detecta stadiul activ al infecției, ne pregătim să lansăm un nou test de detecție a anticorpilor la începutul lunii mai. Fiecare test de încredere aflat pe piață vine în ajutorul sistemelor de asistență medicală, pentru a ne ajuta să depășim această pandemie. Roche colaborează strâns cu autoritățile din domeniul sănătății și va accelera producția pentru a asigura disponibilitatea rapidă a testului la nivel global”, a declarat Severin Schwan, CEO Roche Group.

Eficacitatea immunologică a testului Elecsys a fost verificată in vitro, folosind ser și plasmă și determinând răspunsul imunitar la SARS-CoV-2. Testul poate fi folosit în cercetările epidemiologice, pentru a înțelege mai bine mecanismele de răspândire a bolii, dar și împreună cu teste moleculare, pentru a ajuta la diagnosticul pacienților cu suspiciune de COVID-19.

roche basel
Turnul Roche din Basel (Elveția)

Compania spear să aibă testul de anticorpi disponibil chiar la începutul lunii mai în țările europene și lucrează îndeaprope cu FDA pentru obținerea unei autorizații de urgență. Până în luna iunie, Roche are în plan producția a zeci de milioane de asemenea teste. Testele vor putea fi prelucrate pe analizoare Cobas și Roche, disponibile pe scară largă în întreaga lume. Sistemele pot furniza rezultatele testelor SARS-CoV-2 în aproximativ 18 minute, cu un randament de până la 300 de teste/oră, în funcție de aparat.

ETICHETErochecovid-19

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe